söndag 16 januari 2011

otäcka saker som händer på film.

Inatt satt jag och pappa uppe och pratade ganska länge om allt möjligt. Det var gemytligt. Efter
02 beslöt vi oss för att gå och lägga oss. Innan jag la mig ner i sängen packade jag snabbt ihop mina saker i resväskan.

Jag släckte sänglampan och inväntade sömnen. Jag hörde ett obekant ljud, ungefär utanför min dörr. Så typiskt att det ska handla om ljud, för ingen tror ju på en när man säger att man har hört något, men jag ljuger inte. Av olika orsaker har jag blivit väldigt vass på att lystra till ljud om nätterna, och jag har hört en hel del, men aldrig något liknande. Å andra sidan har jag också lärt mig att inbillning, kråkor och hårda vindar ligger till grund för majoriteten av alla konstiga ljud. Så jag fortsatte att leta sömn.

Men ljudet hördes igen, tydligare denna gång. Ett ljud som var en slags blandning mellan en katt som fräser, ljudet som uppstår när man drar ett draperi åt sidan, och när man sprejar med en stor sprejflaska. När det sedan hördes en tredje gång blev jag lite förundrad.

Kort efter det tredje ljudet blinkade lamporna i mitt rum, som givetvis var släckta allihop, till för ett par sekunder.

Jag är annars ganska trygg i mig själv och blir rätt sällan rädd för saker. Men det finns en sak jag har en otrolig skräck för, och det är det övernaturliga. Jag har aldrig tidigare råkat ut för något, utan bara tänkt på hur hemskt det skulle vara, så nu sprang jag snabbt över till pappas sovrum och la mig i hans säng.

Jag förklarade vad som hänt. Vi låg länge och lyssnade efter ljudet, som inte återkom. Elektrikern i pappa gick upp för att kolla lamporna. Han kom tillbaka och sa att ingenting luktade bränt, men att sånt där inte heller kan hända, naturligt. Sedan gick han ner för att gå på toaletten. Då hörde jag ljudet igen, denna gång i pappas sovrum där jag befann mig.

Jag sa åt pappa att jag hörde det igen. Vi låg ytterligare en stund och lyssnade, men hörde inget. Till slut somnade vi.

Ni tror säkert alla att jag är sinnesrubbad. Men det hände alltihop. Och jag hoppas verkligen att det var någonting tillfälligt som inte förföljer mig till Sverige. Då flyttar jag nog hem igen. Och inte för att bo ensam.

1 kommentar:

  1. Ja vejt int om du minns hur e såg ut i mitt sovrum i vöråstan. Men tär va e i alla fall en sånde gammal garderob som va i ett hörn å hadd en "övervåning", me sånde mindre dörar. Å man slapp som igenom hela hande garderoben från dörr ti dörr.
    En gang så hadd hande ena dören blivi igensmällt alltför hårt så an hadd fastna, å tå ja sku ha opp an så sleit ja loss handtage, så ja tänkt att e får vara tå. Ja pröva ändå med ti försök slå ut an från andra sidon, utan framgång, så e lämna bara såde.
    Sedan mittiallt några dagar seinari så va hande dörin opp på mårrnen tå ja vakna. Å ja tänkt hur satan hede kan ha händ. Ja dro ju snabbt han logiska slutsatsin att e hadd me temperatur att göra å att dören hadd blivi mindre på he sätte. Sedan på natten baket så vakna ja åv att hande dören knara, å på mårrnen pånytt så va an lika ordentligt fastsmälld som an hadd vari före. He finns int e naan naturli orsak till...

    SvaraRadera