fredag 10 september 2010

gudomligt så det förslår.

Mina studier idag gick åt helvete. Jag ville bara slänga hela Gudomliga Komedin i soporna. Det är nog där den hör hemma. Jag fattade verkligen inte ett ord. Inte en enda av instuderingsfrågorna heller. Tydligen ska man vara smart på nåt plan som jag inte är. Usch vad värdelös jag kände mig. Vad är grejen med rimmen förresten? Jobbigt att försöka få allt till svenska. Han skrev väl typ på italienska. Nåja, allt jag inte dör av gör mig starkare. Visst är det väl ett verk som man som litteraturvetare bör ha plöjt igenom.


Såhär såg jag ut. Gav upp. Stämde gitarren och lekte att jag var herr Cash. Sen kom Ellen som en räddande ängel. Vi kollade Idol. Och skrattade.
Imorgon skall jag uppsöka närmaste bibliotek (hej 200 meter!) och läsa Ibsen tills jag ser likadan ut. Men det känns bra. MODERNA dramats fader liksom! Det går framåt. Min kärlek till honom är oändlig. Trots att jag starkt ogillade honom våren 2009 när han olovligt dök upp framför näsan på en studentskrivande jag.

2 kommentarer:

  1. Haha, kämpigt. Men jag kan upplysa dig om att du inte är det minsta dum över huvudtaget, och sen är det bara att kämpa på och visa dem var du kommer ifrån ;)!

    SvaraRadera
  2. oj du e så snäll! :) å he ska ja absolut göra ;) kram!

    SvaraRadera