söndag 28 mars 2010

sa jag något om att det kunde sluta hur som helst.

Kvällen blev kanske inte som vi tänkt. Men det blev i alla fall en kväll.
Carro och jag gjorde mat (!) som vi åt. Makaroner, malet kött och tomatsås. Det blev riktigt gott med lite kryddor.
Den ende som tydligen hade läge att hänga med på vår fantastiska fest var Jenny. Carros kusin och också min släkting. Så hon kom och vi satt här och pratade om saker. Eller hade släktsammankomst, som hon kallade det.
Plötsligt sa min min fotolärare från Rumänien att vi ska komma med honom ut och köra lite, kolla hur många som släcker lamporna under earth hour. Jag visste inte riktigt om det var förnuftigt men vi gick i alla fall till Neste, där vi mötte upp honom och hans bil. Han steg ur, och medan han presenterar sig och skakar hand med mina väninnor ser jag hur hans bil sakta men säkert rullar iväg ner mot snödrivorna. "Eh, the car! The car!" Han hann springa ikapp och han hann dra i handbromsen, men det var nära. Och lite småroligt för den som tittar på.
Nästan ingen förändring märktes vad gällde lamporna så vi körde hit. Tände ljus och firade earth hour. Pratade och skrattade. Jag visste inte att man kunde ha roligt med en lärare.

Han for hem till sin hund och vi till Ollis. Men vi bemöttes av två timmars kö. Sket i det och gick till glada tunnan, där vi drog en omgång Kimble. Ingenting flöt som det skulle. Så vi gick till McDonalds på varsin glass. Plötsligt står Jossan och Sofie från min skola där. Vi äter och går till mig. Vi skriver en låt som vi sjunger som är världens sämsta.
Carro och jag somnar.

Idag har jag besökt min hemby. Där finns min bror och hans får. Jag transporterade hans två äldsta barn i min bil till fårhuset. Det kändes ansvarsfullt.
Sen blev jag och far osams om utbildningar och jag ville bara gråta. Jag vet inte var det sitter. Men vi kommer alltid till en punkt när det inte går att förstå mer. Han gör anspelningar på min dumhet och jag hatar det. Jag tycker inte om att hata.
Varför ska han trycka ner allt jag gör jag bara frågar.
Först är det fel nu för att jag inte "utbildar mig". Nu när jag vet vad jag vill utbilda mig till är det också fel.
Han frågar om vi har läxor i skolan. Jag sa nej, men att jag får läxor när jag börjar studera, om jag får göra det?
Ja, han ville att jag skulle studera. Peace. Han ville plötsligt komma och se Pelle Svanslös-teatern och fascinerades av att vi har tiffany och sa "ni har mytchi åolika saker tidee".
Alltså, han är ju så söt egentligen.
Så vi pratade om saker som har hänt och som kanske händer och om människor som är roliga.

Jag är hemma och det är bara några timmar till premiären av Pelle.
Och till fotolektionen som leds av någon jag plötsligt har umgåtts med på min fritid.
Jag vet inte vad jag ska säga i Pelle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar