lördag 16 mars 2013

8 minuter jag vet inte vad.

Ikväll har jag gjort en video om saker som ville komma ut. Om svenskars kunskaper om finlandssvenskar. Och sånt. Tryck på play, lyssna och lär.



Farväl.

9 kommentarer:

  1. så arma bäst! :Dskratta nästan på me åt svensken i början!

    mera sådant!

    /Irene

    SvaraRadera
  2. en annan grej jag kom på e att finlandssvenskar jär i södra finland har int blivit lika påverkade av sverigekulturen som i österbotten, för jär har finskan hadd större inflytande. di siir t.ex. int jyst på svensk tv jär

    bara en kommentar för att klargöra :)

    Irene

    SvaraRadera
  3. ja absolut, men att byri jämför österbottningar me södra finland sko nästan ha blivi ett nytt kapitel :D sedan tråor ja att e ha blivi så meir på seinari tid, mindär påverkan från svea alltså. men bra poäng. å kul om do åppskatta mina folkbildarjånor :D

    SvaraRadera
  4. Jag läste ditt skriveri i dagens Vasablad om att vara finlandssvensk i Sverige och du träffar mitt i prick. Jag har, efter att tidigare ha bott många år i Sverige, själv liknande erfarenheter. Det finns en historielöshet som är förvånande i båda länderna. Vem skall man skylla? Kanske dagens och gårdagens skola?

    SvaraRadera
  5. haha vafasen, så det publicerades? när jag skickade in det sa dom kanske, och att dom i så fall hör av sig. eftersom jag inte hört något trodde jag dom inte ville ha det. men okej. bra att du säger till! :D var det kanske du som mejlade mig också? jag ska svara på det snart!

    SvaraRadera
  6. Nej, jag skickade inte något mail. Det var nog någon annan.

    SvaraRadera
  7. haha! din kommentar var lite liknande mejlet och jag tänkte att eftersom du brukar läsa bloggen så kanske du hittade min e-postadress här.

    SvaraRadera
  8. Japp, vad kan man säga? Jag håller med dig. Det är lite jobbigt att vara finlandssvensk i Sverige ibland.

    SvaraRadera
  9. ja, faktiskt. och jobbigt att ingen förutom dom som själva upplevt det förstår det jobbiga.

    SvaraRadera