lördag 23 juli 2011

när johanna fyllde 18.

I onsdags begav vi; Johanna, Anders, Sanna-Maria och jag, oss ut i Vasas nattliv för att fira att Johanna fyllt 18. Jag kom till stan redan på eftermiddagen efter jobbet och umgicks fram till klockan 20 med Lina och Sofia.

Johanna och Anders hade föreställning och skulle höra av sig om tid och plats att mötas på när de var klara. Efter klockan 20 for jag till ABC för att byta om och fixa mig för kvällen. På parkeringen där insåg jag att min pappas gamla Nokia 3310 hade gått sönder den också. Min egentliga mobil lade av förra veckan och sen dess hade jag lånat den. Nu var jag alltså i Gamla Vasa totalt onåbar. Med ingen aning om tid eller plats att möta festfolket på.

Jag kom ihåg vad min pappa, som är några år äldre än mig, brukar kalla ABC för. Servicestation. Och vem ska ersätta den nerlagda servicen telefonkiosk om inte en servicestation? Gick in och frågade om det fanns en telefon att låna. Ringde nummerupplysning och fick Johannas nummer, ringde henne som inte svarade.

En halvtimme senare var jag tillbaka inne i stan och stannade en mötande kille med orden "ursäkta, int har du en telefon ja sku få lån?". Han var finsk men svarade jakande och tog fram en jättemodern mobil som jag inte förstod mig på. Jag lyckades ändå ringa, Johanna lyckades svara och vi lyckades bestämma en plats och en tid. Kiitos paljon sa jag, för att jag var så tacksam att jag i ruset glömde att det är viktigt att säga på svenska.

Mötte upp mina tre vänner och vi gick till Sky. Det var ganska fint ställe men det hände inte så mycket. Anders och Sanna dansade och Johanna utbrast "han dansar jo som på teatern!" och det gjorde han faktiskt. Det var fint. Att det liksom inte är någon skillnad på Sky och Kyrobåoas.

Efter någon timme med födelsedagsdrinkar for vi till Ollis. Där var inte en enda människa, förutom de som jobbade där. Vi gick dit ändå. Vi fick välja musiken själv och äta hur mycket popcorn vi ville. Och så hade vi ju varandra.

Alla hade vi program i form av jobb och föreställningar nästa dag så efter 02 for jag, Johanna och Anders till hans lägenhet och lekte ordlekar i väntan på att jag skulle känna mig i körskick. Jag gillade den halvpoetiska tystnaden som uppstod mellan orden.

Jag var hemma sent men hade också arbetat in timmar på jobbet så att jag kunde börja senare på torsdagen. För alla vill fira Johanna. Tack för en bra kväll!

2 kommentarer:

  1. Tack själv Ida! :D
    haha dehä va no ett inlägg som dro upp mungiporna!
    "han dansar jo som på teatern" hahaha :D
    snart igen ;)

    SvaraRadera
  2. :) ni e nåo golla! ja snart :DD

    SvaraRadera